Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні181
ВчораВчора265
За тижденьЗа тиждень638
Попередній тижденьПопередній тиждень3185
За місяцьЗа місяць509362

День пам’яті жертв Голокосту 2020

Урок-хроніка «Їхня смерть – для нас пересторога»

Пам'ять знову літа перегорне,

І у табір загонить мене…

Щороку 27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Дату 27 січня обрали не випадково: саме цього дня у 1945 році війська визволили найбільший із гітлерівських концтаборів – Освенцим (Аушвіц-Біркнау), через який пройшли, як свідчать документи Нюрнберзького трибуналу, 2,5 мільйони людей, 90 відсотків з яких були євреї. 

       Загалом під Голокостом розуміється систематичне переслідування і знищення європейських євреїв, циган нацистською Німеччиною і колабораціоністами впродовж 1933–1945 років.Для українського народу символом нацистського злочину перед людством є трагедія в Бабиному Яру, який став всесвітньо відомим як місце масових розстрілів цивільного населення, що здійснювалися німецькими окупаційними військами в 1941 році. Свій Бабин яр має і наше місто Рівне. Це – урочище Сосонки. Тут за даними архівів у листопаді 1941 року було розстріляно близько 17 тисяч євреїв.

Пам’ять про мільйони невинних жертв спонукає українців робити все можливе для недопущення будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії, расизму і нетерпимості.

27 січня 2020 року в НВК №14 теж було проведено захід із вшанування пам’яті жертв Голокосту: « Українське суспільство і пам'ять про Голокост». Учні 10 класу та вчитель історії Кравець Людмила Віталіївна ще раз нагадали учням та батькам про моторошні сторінки в історії України і нашого міста. Діти мали можливість переглянути фільм про трагедію рівненських євреїв, хвилиною мовчання пом’янули невинноубієнних.

PR-центр УО «Нові лідери»

  

 

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.