Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні82
ВчораВчора67
За тижденьЗа тиждень274
Попередній тижденьПопередній тиждень2821
За місяцьЗа місяць508998

Сучасно про патріотизм

                                                                                                      Патріотичне виховання –

це сфера духовного життя,

яка проникає в усе, що пізнає,

робить, до чого прагне, що любить

і ненавидить людина, яка формується.

В.О. Сухомлинський

Сьогодні, в умовах українських реалій, коли Україна ціною життя Героїв Небесної Сотні, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання молоді.

7 листопада 2019 року в НВК № 14 зібралися заступники директорів ЗСО з виховної роботи на семінар «Національно-патріотичне виховання в умовах викликів сьогодення». Методист КУ «РММК» Будько Наталія Святославівна визначила мету, завдання і основні вектори роботи на методичному заході.

Усі погодилися, що виникла необхідність модернізувати систему патріотичного виховання, наситити її сучасними, цікавими дітям формами й методами роботи. Педагоги об’єдналися в динамічні групи, визначили напрямки й продовжили роботу в сімох локаціях, де колеги-заступники ділилися досвідом роботи. Зокрема, Ткачук О.Ю., ЗДВР ЗОШ № 24, та Юрчук Л.С., ЗДВР НВК № 2, порадили, як можна відзначати пам’ятні дати у формі квесту; ЗДВР РГ «Гармонія» Волощук О.М. розповіла про загальношкільний проект-гру «Українське – найкраще»; Середюк О.В., ЗДВР НВК №12, поділилася ідеями проведення свят Першого та Останнього дзвінка у формі патріотичної гри, Дашкель І.Л., ЗДВР НВК № 14; порадила використовувати у виховній роботі інтернет-меми;    Верхова І.П., ЗДВР СпШ № 15 ділилася досвідом проведення педагогічної ради з питань національно-патріотичного виховання. Серед запропонованих виховникам локацій були ще й дві практичні: в одній створювали фотозони в етностилі, фотографувалися, у другій – спільними зусиллями зняли патріотичний агітаційний відеоролик. Педагоги рівненських шкіл надихнулись ідеями, і, підсумовуючи роботу, власноруч створили книгу-порадник «Сучасно про патріотизм», у якому визначили сучасні інноваційні форми роботи з національно-патріотичного виховання.

Виховники дійшли висновку, що Оскар Уайльд мав рацію, коли казав: «Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими»!

Ірина Сорока, ЗДНВР НВК № 14

Матеріали можна переглянути тут

  

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.