Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні75
ВчораВчора67
За тижденьЗа тиждень267
Попередній тижденьПопередній тиждень2814
За місяцьЗа місяць508991

150 –річчя «Просвіти» відзначили на Басовому Куті!

Чи доводилося Вам бути на святкуванні одночасно трьох свят? Ні? А мешканці «Школи Мрій» - НВК №14 мали нагоду прийняти, почастувати ще й здивувати своїх гостей цікавими конкурсами і формою проведення. Адже 21 вересня школа вітала у своїх стінах відомих просвітян міста з нагоди святкування 150-річчя від заснування Всеукраїнської громадської організації «Просвіта», а також відзначали День Миру та велике релігійне свято - Різдво Пресвятої Богородиці.

        Організатори дійства провели святкову акцію «День Просвіти», на яку були запрошені: голова міського об’єднання всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Григоровича Шевченка, почесна громадянка м. Рівного, заступник начальника міського управління освіти Сичик К.І.; голова рівненської громадської організації «Молода просвіта», головний спеціаліст управління освіти Грекул Л.В. та інші гості, мешканці Басового Кута.

Свято пройшло у затишному родинному колі учнів, батьків, вчителів закладу.

На території школи діяли різні локації з цікавими конкурсами. Учні могли відвідати майстер-клас вчителя образотворчого мистецтва Булавської Н.В. із боді-арту , висипати малюнок на асфальті, розмалювати гіпсові фігурки у патріотичних кольорах і отримати картку із розтлумаченням вибраного кольору. Бібліотекар Ходневич С.І. провела літературну лотерею з продуманими запитаннями для кожної вікової категорії і за правильні відповіді пригостила учасників смаколиками. Керівник гуртка «Паперопластика» Петрук Г.Г. організувала майстер-клас зі створення голуба Миру в техніці оригамі. Найактивніші танцівниці під керівництвом хореографа школи Матвійчук О.А. навчили руханок учнів середньої ланки і в кінці свята всі організували патріотичний флешмоб. Тим часом на головній сцені відбувалось музично-просвітянське дійство з піснями, танцями, цікавим інтерактивом, яке проводили заступники директора Сорока І.А. та Дашкель І.Л.

Свято тривало близько двох годин, а склалося враження, ніби увесь день подорожував у часі з цікавими людьми.

Кожна українська родина радо вітає своїх гостей у господі і частує найкращими стравами. У «Школі Мрій» узвар і козацький куліш за давнім українським рецептом не залишив байдужими жодного гостя.

Здоров’я, натхнення, нових ідей гостям, ініціаторам та організаторам свята!

Попчук Н.В., голова шкільного осередку товариства Просвіта

 

 

 

  

  

  

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.