Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні213
ВчораВчора265
За тижденьЗа тиждень670
Попередній тижденьПопередній тиждень3217
За місяцьЗа місяць509394

Гість з Польщі в НВК № 14

13 грудня шкільна родина НВК № 14 разом з директором Демчуком Юрієм Михайловичем, дізнавшись про приїзд віце-старости Радомщанського повіту в Польщі пана Роберта Закжевського до Рівного, з нетерпінням чекала  на нього   у своєму закладі. Першими пана Закжевського зустрічали найменші вихованці НВК, адже минулого року пан Роберт був присутній на відкритті другої черги «Школи Мрій» - крила  дошкільного навчального закладу та початкової школи. Дошкільнята вирішили похвалитися своїми успіхами і влаштували для гостя  вітальний концерт. Діти разом з вихователями запросили візитера до подорожі зимовими святами. Малята  й дорослі співали, танцювали, навіть декламували поему про створення дитсадка, ілюстровану фотографіями. Гість зізнався, що таке вітання йому надзвичайно сподобалось, подарувало святковий настрій.

Після концерту відбувся брифінг польського чиновника та вчителів закладу. До діалогу долучилися також директор РЕПЛу Коваль Петро Володимирович та його заступник Максимчук Оксана Володимирівна.  Розмова велася про результати освітньої реформи в сусідній державі, про особливості організації навчально-виховного процесу за кордоном. Пан Закжевський ознайомив присутніх з моделлю взаємодії громадськості із закладами освіти у Польщі. Також обговорили наступний етап реалізації спільних освітніх проектів між НВК №14 та Комплексом електрично-електронних шкіл ім. Фелікса Фаб’яного у м. Радомсько.  Зародилася ідея  обміну вчителями з метою поширення передового педагогічного досвіду на міжнародному рівні.

Оскільки 13 грудня на Україні відзначають свято Андрія – одне з найулюбленіших серед молоді, то гостей запросили на «Андріївські вечорниці по-басівкутськи». Пан Роберт з цікавістю знайомився із українськими традиціями: співав, кусав калиту, навіть продемонстрував свою майстерність у приготуванні вареників. Щира тепла атмосфера зустрічі спряла вільному спілкуванню на обох мовах.

Педагоги НВК № 14 сподіваються, що Пан Роберт Закжевський повертається до Польщі з приємними спогадами, новими задумами і обов’язково передасть привіти радомщанам від рівненських знайомих, а ще чекають на швидку нову зустріч з польськими друзями у 2017 році.

Міністерство інформації шкільного парламенту

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.