Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні256
ВчораВчора265
За тижденьЗа тиждень713
Попередній тижденьПопередній тиждень3260
За місяцьЗа місяць509437

Загальношкільний проєкт «Пам’ятаємо! Перемагаємо!» до Дня пам’яті та примиренн

Уроки історії потрібно сумлінно вчити, адже прогалини в знаннях призводять до великих катастроф. Кожне нове покоління, досліджуючи минуле, знаходить нові факти, робить власні висновки із пережитого попередниками, по-своєму переоцінює історичні події.

Для нас, українців, 8 травня 1945 року, коли завершилася Друга світова війна, - день пам’яті й скорботи.

Загальношкільний QR-колаж «Пам’ятаємо, перемагаємо» створено вчителями історії для того, щоб розібратися з причинами, суттю й наслідками тієї великої війни. Щоб усвідомити, щоб зрозуміти, щоб уникнути помилок, щоб упевнитися в правильності дій українців сьогодні.

      8 травня 2023 року Україна разом з Європою та США відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Учні 3-А класу в цей день для вшанування пам'яті всіх загиблих у боротьбі з нацизмом власноруч виготовили Червоні маки - символи пам'яті.

Маліновська Наталія Петрівна, класний керівник 3-А класу

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

   Учні 4-Б класу, переглянувши тематичне відео, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни й власноруч виготовили тематичний плакат.

Анна Касянчук, класний керівник 4-Б класу

Дошкільнята сьогодні теж свої маленькі сердечка відкрили для вшанування тих, завдяки кому мають сьогодення.

Поле маків пам'яті створювали, використовуючи різні техніки малювання. Яскраві пелюстки - ніби полум'яне серденько, у яке влучила злощасна куля.

Бережемо в пам'яті всіх, чиї життя забрала та страшна війна.

Оксана Рибачук, вихователь дошкілля

8 травня в Україні та світі - День пам'яті та примирення. Важлива дата, яка була створена для вшанування жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

Учні 2-Б класу переглянули відео, вшанували пам’ять тих, хто загинув в боротьбі за Україну тоді! Шануймо й тих, хто воює за неї сьогодні!

Інна Полюхович, класний керівник 2-Б класу

На ранковому колі учні 2-А класу обмінювалися відомою інформацією про Другу світову війну. Оскільки у світі символом цієї трагедії є мак, діти долучилися до флешмобу й створили імпровізоване макове поле в пам’ять про загиблих.

Тетяна Феодосівна Демчук, класний керівник 2-А класу

У День пам’яті та примирення українці вшановують тих, хто в Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

Ми ніколи не забудемо про внесок українського народу в перемогу над нацизмом. І нікому не дамо стерти роль українців у цій перемозі – такого висновку дійшли учні 4-А класу в процесі роботи над класним проєктом – агітаційним плакатом «Ніколи знову».

Людмила Сидорчук, класний керівник 4-А класу

Учні 6-А класу старанно і зосереджено працювали на уроці пам'яті "Ніколи знову. Ціна перемоги". З метою вшанування величі подвигу українців у Другій світовій війні шестикласники провели флешмоб "Маки пам'яті".

Вікторія Єлхова, класний керівник 6-А класу

 

Із першокласниками говорити про Другу світову війну – не зарано, ці діти живуть у страшний час війни. Із щирим співчуттям, висловлюючи не дитячі судження, учні 1-Б класу створили колаж «Свіча пам’яті». Діти вірять, що нинішня війна закінчиться нашою перемогою, бо за нашим народом правда, як і в далеких 1939-1945 роках.

Олександр Захарчук, класний керівник 1-Б класу

8 травня учні 3-б класу разом з Україною та усім світом вшанували пам'ять тих, хто поліг у боях, захищаючи рідну землю під час Другої світової війни. Особливо важливим День пам'яті та примирення є сьогодні, коли росіяни щодня атакують українські міста. Ми маємо пам’ятати історію! Ми маємо перемогти!

Світлана Вінічук, класний керівник 3-Б класу

«Доки світанками сонце встає, а на калині зозуля кує - пам'ять людська не забуде повік мук закатованих, попелу крик», - саме з таких слів розпочалася виховна година в 7-Б класі, приурочена до Дня пам'яті та примирення. Зараз, як і у роки Другої світової війни, українцям довелося взяти до рук зброю та захищати рідну землю, свою незалежність і свободу. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять кожного, хто боровся з фашизмом, хто віддав своє життя за наше майбутнє. Ми у вічному боргу перед ними. Не існує слів, якими можна висловити вдячність...

Після перемоги гасло «Ніколи знову» матиме для нас ще особливіше значення, адже нам на власні очі довелося побачити жахіття війни. Стійкості та єдності нам! Разом до перемоги!

Кл. керівник Цильт Л.М.

 

День пам’яті та примирення. Щороку цього дня ми вшановуємо пам’ять усіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

Надзвичайно важливо згадувати та цінувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Учні 5-А класу на ранковому колі обговорювали інформацію про наслідки цієї масштабної світової трагедії. Загальні втрати військових та цивільного населення під час війни за різними даними становлять від п’ятдесяти до сімдесяти п’яти мільйонів людей, українців серед них – більше десяти мільйонів. Тому наш народ добре знає ціну тої перемоги. Українці вірять, що нинішня війна закінчиться нашою перемогою, щоб мир запанував назавжди.

Любов Сидорчук, класний керівник 5-А класу

     День памʼяті та примирення! Ніколи знову! В памʼять про тих, хто загинув, захищаючи рідну землю; з повагою та шаною - хто хоробро боронить її зараз.

Ольга Колобова, класний керівник 8-а класу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.