Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні157
ВчораВчора265
За тижденьЗа тиждень614
Попередній тижденьПопередній тиждень3161
За місяцьЗа місяць509338

Історичний дайджест до Дня Державного Герба України

19 лютого 1992 року Верховна Рада України своєю постановою затвердила Державний Герб незалежної України. Ним став золотий тризуб на синьому щиті — знак Київської держави часів правління Володимира Великого, що символізує безперервність тривалого   історичного   розвитку   українського   народу.

 

Український тризуб використовувався ще тисячу років тому. Його зображали на монетах, зброї, прикрасах, стягах ще часів Київської Русі.

На сьогоднішній день немає версії, яка б розтлумачила справжнє значення символу. Існує понад 30 варіантів. Ось декілька цікавих:

  • це відображення Рарога — магічної істоти у вигляді птаха-сокола, вісник небесної справедливості:
  • православні християни вважають, що тризуб — це символ Святої трійці (Батько, Син і Святий Дух);
  • у тризубі зашифроване слово "воля":
    • тризуб нагадує "голуба" — символ миру:
    • Для українців в усьому світі Тризуб символізує нерозривний зв'язок із Вітчизною. У різні періоди історії наш Тризуб ставав символом боротьби за незалежність. У давні часи він використовувався як своєрідний оберіг.

      Учні початкової та середньої ланки РЛ 14 до Дня Державного Герба намалювали малюнки. Вони справжні маленькі патріоти великої країни!

Бережімо державні символи України і не даваймо можливості будь-кому знущатись над ними. В них - наша історія та захист!

Наталія Дзига, учитель історії

 

Вітаємо усіх із Днем Державного Герба України! Усім юним патріотам пропонуємо взяти участь у вікторині й переконатися, що ви добре обізнані з теми «Державні символи України: Державний Герб». Посилання на вікторину: https://learningapps.org/watch?v=py5f83gtn18

 

Тетяна Стельмах, педагог-організатор

Щороку 19 лютого українці відзначають День Державного Герба. 30 років тому Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба. Український тризуб має тисячолітню історію. Він символізує для українців в усьому світі нерозривний зв’язок із Батьківщиною, а також незалежність та процвітання,

   З нагоди цього чудового дня та з метою виховання в учнів почуття патріотизму й гордості за свою державу в 4 – А класі було проведено виховну годину « Герб України – символ моєї свободи ». Під час години спілкування учні переглянули відеоролик «Історія тризуба…», розв’язували кросворди, а також створили Герб як символ, який уособлює прагнення нашого народу до волі.

Людмила Сидорчук, класний керівник 4-Б класу

19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті — національний символ українців часів визвольних змагань XX століття.

Учні 4-Б класу на годині спілкування, приуроченій до Дня Державного Герба України, дізнались, що тризуб має тисячолітню історію. У давні часи це був знак князівського роду Рюриковичів – правителів Русі. Уже багато століть герб єднає українців та надає сил. Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності. І сьогодні він на наших знаменах і зброї – як символ незламності і звитяжної боротьби проти окупанта!

Класний керівник Касянчук А.Я.

 

Щорічно 19 лютого відзначається День Державного Герба України. У далекому 1992 році золотий тризуб на синьому щиті було затверджено як офіційний символ незалежної України. Тризуб уособлює зв‘язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності.

І сьогодні він на шевронах мужніх, сильних, незламних воїнів, які захищають рідну землю. Під час виховної години учні 2-Б класу розмалювали золотий тризуб на блакитному фоні і розгадали зашифроване слово «ВОЛЯ».

Класний керівник Полюхович І.М

 

Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення народу до власної державності. Обравши знак Володимира Великого за національний символ, українці чітко означили власне коріння та історичне правонаступництво наших державних утворень. Тризуб – це символ нашої незалежності, гордості та жаги до волі. Тож шануймо його!

Сьогодні разом з учнями 5-Б класу провели цікаву Інформаційну хвилинку, згадали про інші державні та народні символи України. Організували виставку малюнків ” Герб моєї держави “.

Тризуб був і залишається символом прагнень нашого народу до волі, незалежності і процвітання, символізуючи для українців в усьому світі нерозривний зв’язок із Батьківщиною.

Цінуймо своє, шануймо символи! З Днем Державного Герба!

Надія Булавська, класний керівник 5-Б класу

 

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.