Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні23
ВчораВчора265
За тижденьЗа тиждень480
Попередній тижденьПопередній тиждень3027
За місяцьЗа місяць509204

Акція «16 днів без насильства» в РЛ № 14

Із 1 до 7 грудня 2022 року вРівненському ліцеї №14 тривали заходи «16 днів без насильства». Традиційно з учнями 5-9 класів були проведені тренінги « Ми проти насильства». Учні брали активну участь в обговореннях круглого столу «16 днів без насильства», працювали в тренінгових групах. Підлітки ознайомились із статистичними даними випадків насильства, видами, причинами, ознаками, наслідками. Відмінно впорались із творчими завданнями, складаючи пазли висловів про насильство та перлин усної народної творчості - прислів’їв, звідки черпали поради мудрих вчинків. Креативно проявили себе у виготовленні колажів «Ні, булінгу», «Поради тим, хто постраждав від булінгу», «Зупинимо булінг». Активно обговорювали проблемні ситуації насильницьких дій учні в медіаторських групах, знаходили шляхи виходу з них, отримали пам’ятки «Захисти себе».

У «Школі мрій» учні 7 -9 -х класів та медіаторські групи «Скріпка» та «Ласта» у 2022 - 2023 н. р. будуть утілювати власні ідеї, досягати цілей, виконувати завдання щодо усунення конфліктних ситуацій і запобігання насильства в шкільних колективах.

Практичний психолог Корнійчук О.В.

 

16 листопада визнано Міжнародним днем толерантності. Учні 8-Б класу міркували над значенням терміна й з’ясували, що в кожній країні він визначається по-різному.

     В англійській мові толерантність — «готовність і здатність сприймати без протесту особистість». У французькій — «повага свободи іншого, його способу мислення». В арабській — «прощення, поблажливість, співчуття, терпіння». У перській — «готовність до примирення».

     Український словник трактує це слово як «здатність сприймати без агресії думки, які відрізняються від власних, а також — особливості поведінки та способу життя інших».

                     Незважаючи на різні відтінки слова, сенс залишається незмінним. Людство втомилося від постійних воєн, які несуть лише втрати, нещастя та біль. Ми вчимося толерантності, щоб врятувати світ.

Класний керівник 8-Б класу Катерина Курницька

 

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.