Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні265
ВчораВчора67
За тижденьЗа тиждень457
Попередній тижденьПопередній тиждень3004
За місяцьЗа місяць509181

П’ятий польсько-український проєкт: співпраця триває!

Перші вересневі дні принесли шкільній родині не лише традиційні клопоти та метушню, а й приємні новини: наших учнів знову запрошують до Польщі.

Нагадаємо, що з 2013 року, коли була підписана угода, НВК 14 співпрацює з Комплексом електрично-електронних шкіл у м. Радомсько. Упродовж минулих років підлітки під час зустрічей у Польщі та Україні спільно працювали над реалізацією чотирьох проєктів. Настав час п’ятого.

Цьогоріч у рамках програми польсько-української ради обміну молоддю організовується освітній проєкт «Камера… Дія». Фінансують його керівний орган програми польсько-української молодіжної ради - Фонд розвитку системи освіти, Міністерство освіти і науки Польщі. Реалізацію заплановано у період з 26 вересня по 2 жовтня.

Дев’ятеро наших одинадцятикласників зустрінуться з польськими друзями в Замості. Мета зустрічі – зміцнення міжкультурного діалогу, знайомство з полікультурним виміром транскордонних територій, розширення контактів, соціальна інтеграція, формування відкритого ставлення, поваги та толерантності. Упродовж шести днів молодь працюватиме над створенням кінорепортажу як документа, що підтверджує діалог людей, що живуть на культурному кордоні. Їхні дії скеровуватиме координатор Агнешка Новіцька, яка була організатором і всіх попередніх зустрічей.

У рамках проєкту – навчання, спілкування, екскурсії, розваги.

Наші учні вже активно готуються до поїздки: шукають інформацію про Замостя та інші польські міста, готують презентації свою школу, знімають фільм про Рівне та планують дозвілля. Старшокласники готові до навчання і плідної праці, з нетерпінням чекають знайомства з новими друзями, сподіваються отримати безліч незабутніх вражень.

PR-центр УО «Нові лідери»

 

 

Наші польські друзі теж активно готуються до реалізації проєкту. Побачити, як у них кипить робота, можна в презентації.

 

 

 

Розроблено Римар Віктор Олексійович.