Авторизація

Лічильник відвідувачів

СьогодніСьогодні100
ВчораВчора67
За тижденьЗа тиждень292
Попередній тижденьПопередній тиждень2839
За місяцьЗа місяць509016

Дошкільнята готуються стати учнями

Час спливає швидко. Ще вчора, здається, лежав білий сніг, а сьогодні вже яскраве сонечко зігріває спраглу землю… Навчальний рік добігає кінця і незабаром вихованці старшої групи «Бедрики» сядуть за шкільні парти.

Природно, що батьки завжди хвилюються, чи швидко і легко діти адаптуються до навчання. Оскільки в НВК № 14 дошкільнят від учителів відділяють лише двері, родзинкою закладу є реалізація цільового проекту «Компетентний випускник дошкільного підрозділу». Його мета – створення єдиного освітнього простору «сім’я – дошкільний підрозділ – початкова школа», здійснення систематичної мотивації до навчання та розвитку, забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланками освіти.

За традицією вчителі майбутніх перших класів розпочинають свою роботу ще в березні: знайомляться з дітьми, з метою спостереження відвідують свята й заняття, пізніше самі проводять у групі елементи навчання. Це дає можливість дошкільнятам вже відчути себе школярами та звикнути до педагогів.

12 березня відбулась перша зустріч майбутніх першокласників з вчителями, вона стала особливою, адже відбулася на занятті з розвитку мовлення і культури мовленнєвого спілкування, яке було присвячене ознайомленню з творчістю Т.Г. Шевченка. Вихователь Рибачук Оксана Анатоліївна провела його у вигляді конкурсу читців поезії. Діти із задоволенням декламували вірші Великого Кобзаря, вивчені напам’ять заздалегідь. Окрім того, дошкільнята упорядкували альбом з ілюстраціями до художніх творів митця. За старання і майстерність декламаторів та художників відзначили дипломами вчителі майбутніх першокласників Сидорчук Л.В. та Майгун Т.М.

Символічно, що для вихованців групи «Бедрики» весна розпочалася з Шевченківських днів і активної підготовки до навчання у школі.

Сорока І.А., ЗДНВР

Розроблено Римар Віктор Олексійович.